In haar woonplaats Scherpenzeel interviewen we ontwikkelaar van SchoolSheedz Roosmarij Vanhommerig (42). Het afgelopen jaar werkte zij hard om mooie lesactiviteiten te ontwikkelen.
“Ik ontmoette Maarten (Zwarts, red.) een half jaartje geleden tijdens de Nationale Wiskundedagen. Hij stond daar in een gangetje het conferentiehotel Leeuwenhorst met zijn creaties. Die dierenfiguren die hij maakt zijn vreselijk schattig, maar ik viel als een blok voor de regelmatige ruimtelichamen. In mijn eerste kennismaking met Maarten was ik meteen zo eerlijk om te zeggen dat mijn handen jeukten om iets met Sheedz te doen.”
En zo geschiedde. Een samenwerking kwam snel tot stand.
Vanhommerig, die al 15 jaar ervaring heeft met het ontwikkelen van lesmaterialen voor o.a. grote namen als Moderne Wiskunde en Getal en Ruimte geniet van de vrijheid van SchoolSheedz.
“Normaal werk ik binnen een methode waar de leerlijnen al vast liggen. Je weet precies wat je wel en niet mocht schrijven. Bij het maken van de School-Sheedz lessen
kan ik creativiteit kwijt. Ik heb me al kunnen verdiepen in vele onderwerpen zoals cartografie en patroonkunde. De vele facetten maken de wiskunde zo leuk. Ik ben altijd jaloers geweest op de collega’s van biologie en natuurkunde, die hun lokalen vol modellen hadden staan en proefjes konden doen. Eindelijk komt de wiskunde nu uit het boek. Leren met je handen is zo leuk! Mooi om dat ook in de wiskunde mogelijk te maken.”
Reactie plaatsen
Reacties