Leren wordt weer kinderspel met de vrolijke veelvlakken van SchoolSheedz. Laat ze ermee spelen en creëren, laat ze doen. Want alleen dat zal ze leren!
Wat ik hoor zou ik kunnen vergeten;
wat ik zie zou ik kunnen onthouden;
maar wat ik doe zal ik begrijpen
De verbinding tussen hersenen en handen is sterk! Wij geloven in doen. Met je handen, met je ogen, en vooruit, ook met je hersenen. Met SchoolSheedz verlaat de wiskunde de pagina’s van het boek en kun je het aanraken en van alle kanten bekijken. Neem je leerlingen mee op een spannende ontdekkingsreis door de wereld van patronen en structuren. Een tastbaar avontuur dat eindigt in een meesterproef voor de hele groep. SchoolSheedz brengt Sheedz naar het onderwijs in de vorm van workshops, lessen en activiteiten. Hands-on en didactisch verantwoord, vakoverstijgend, van basisschool tot hoger onderwijs.
Leuk!
Het moet wel leuk blijven. Voor iedereen, bedoelen wij dan. De SchoolSheedz lessen zijn zo ontwikkeld dat ze de docent weinig voorbereiding kosten: alles zit in je pakket, inclusief antwoorden en extra informatie voor de docent. Wie wil, past zelf de volgorde van de opdrachtkaartjes aan of laat opdrachten weg om tijd te besparen. Op die manier is SchoolSheedz leuk voor leerling én docent.
Meesterproef
De meeste SchoolSheedz activiteiten kunnen leerlingen doorlopen in tweetallen of kleine groepjes. Maar de allerlaatste opdracht is meestal een grote groepsopdracht. Omdat wij samenwerking dan toch ook wel belangrijk vinden. Omdat je dan toch met elkaar wil bespreken, wat je geleerd hebt. En omdat het volbrengen van zo’n meesterproef natuurlijk een ongelofelijke kick geeft.
Voor elk wat wils
Je kunt nooit iedereen gelukkig maken, maar we proberen met SchoolSheedz wel voor elk wat wils te maken. Liefhebber van meetkunde of liever meer algebraïsch? Formeel bewijzen, of meer experimenteren?
En dan nog de onderwerpen! Het maken van uitslagen is natuurlijk een bekende uit het curriculum. Er is heel veel meer te leren over ruimtelijke meetkunde, zoals de platonische en archimedische lichamen, duale vormen en de formule van Euler.
Is dit wiskunde?
Maar stiekem stappen wij graag even uit de wiskundewereld. In de échte wereld is meetkunde op heel veel plekken te herkennen, als je maar even oplet. We kunnen kijken naar kunst en patroonkunde en het maken van wereldkaarten op veelvlakken. Want zeg nou zelf, hoeveel wiskundig inzicht zit er verstopt achter Islamitische patronen? En als je er over nadenkt: een rechthoekige tweedimensionale kaart van de wereldbol is toch echt onzin?
We maken het zelfs zo bont dat we wiskunde durven te combineren met onderwerpen als samenwerking en tolerantie.
Krijg je er al zin in?
Reactie plaatsen
Reacties